Als ondernemer doe je alles om je winkel of showroom er geweldig uit te laten zien. Kosten noch moeite worden gespaard voor een goede eerste indruk.

Glimmende bolides, keurig gepoetst en voorzien van de juiste informatie. Glossy brochures met de mooiste sfeerimpressies van sfeervol wonen, rode loper, decoraties bij de entree, geur en geluidaccenten om de bezoekers in de juiste koopstemming te brengen. Het zijn een paar voorbeelden hoe ondernemers hun best doen om klanten te verwelkomen.

Toch weten wij, en dat blijkt uit diverse onderzoeken, dat lang niet alle bezoekers zich welkom voelen, zich herkend, erkend en gekend voelen. Ongeveer een kwart tot een derde (!) van de bezoekers verlaat de winkel of showroom zonder dat een verkoper de potentiële klant heeft begroet of aangesproken!

Bedenk eens welke gevolgen dat heeft voor je onderneming. Een slechte ervaring wordt door klanten veel sneller en op veel meer plaatsen verteld en via reviews gedeeld dan een positieve ervaring. Deze slechte klantervaringen leveren negatieve reclame op. En de beste reclame die je als ondernemer kunt krijgen zijn de doorverwijzingen door tevreden klanten.

Heb je enig idee wat je dit aan omzet kost? Heb je ooit wel eens de waarde berekend van een bezoek van een potentiële klant aan jouw winkel of showroom? Deze waarde kan al gauw enkele honderden tot zelfs enkele duizenden euro’s zijn! Door klanten niet te verwelkomen, gooi je deze klantwaarde gewoon weg. Realiseer je je dat als ondernemer of verkoper?

Primavendi helpt ondernemers om deze klantwaarde inzichtelijk te maken en deze om te zetten in rendement en omzetgroei. Natuurlijk moeten winkel of showroom tip-top in orde zijn. Het zijn uiteindelijk de medewerkers die het verschil maken.
Met de programma’s van Primavendi, experts in Retail, Sales & Communicatie, verlaat geen klant onaangesproken de winkel of showroom. Bedenk hoeveel extra omzet dat oplevert!

Ook geïnteresseerd in meer rendement op de winkel-/showroomvloer?
Mail Primavendi: info@primavendi.nl of bel met Gerard Worm (06-22515170) of Joris Völker (06-11525947).

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *